torstai 27. kesäkuuta 2013

1 - Älä nyt hyvä mies sinne aja!

Ajoi se kuitenkin.. Nimittäin Liettualainen rekkakuski päin punaisia siltatyömaan kohdalla. Tämä tapahtui Torniossa, hieman ensimmäisen tankkaustauon jälkeen. Olin hidastamassa siltatyömaan kohdalle tultaessa ja koska sillan yli oli käytössä vain yksi kaista, niin liikennettä oli ohjaamassa liikennevalot. Valot kun meille vaihtuivat punaiseksi, niin hidastaahan siinä piti hieman lisää.
Rekkakuski oli eri mieltä ja koukkasi takaamme sillalle päin punaisia. Työmiehet katselivat hieman kummissaan.
Myös pari henkilöautoa takaamme meinasivat alkuun olla sitä mieltä, että pysäytän tielle ihan huvin vuoksi, ja meinasivat lähteä rekan perässä. Tajusivat kuitenkin sitten, että ihan syystä tässä pysäytellään ja pysyivät takanamme.

Tämä siis Torniossa. Aamumme lähti käyntiin kuudelta, kun kello ikävästi meidät herätti tähän päivään. Koiran lenkitys ja viimeisten tavaroiden pakkailut, joten pääsimme liikkeelle hieman seitsemän jälkeen. Aamuliikenteessä ajelu on miellyttävää, kun ruuhkaa ei juurikaan ole ja etenemään pääsee. Vaajakoskella tahdin pitää "pakollisen" tauon, vaikka hieman sivuun reitiltä tämän vuoksi pitikin ajaa. Vaajakoskellahan sijaitsee Pandan tehtaanmyymälä, josta tuli ostettua kaikenlaista hyvää mukaan.

Aamupalatauko perinteisesti Mämmensalmessa, jonka jälkeen kuski vaihtui ja Erkka pääsi ajamaan. Erkan luotsaamana ajelimme Liminkaan asti, jossa teimme toisen "detourin", eli kävimme Liminganlahden luontokeskuksella syömässä ja bongailemassa lintuja.


Varis yritti jotain kikkailuja
Haarapääsky oli hetken paikallaan
Tätä kaveria ei kauheasti meidän läsnäolo järkyttänyt
Töyhtöhyyppä lennolla
Liminganlahdelta päästiinkin sitten tekstin alkuun, eli Tornioon,jonka jälkeen koukkasimme Kukkolankoskea ihailemaan. Kukkolankoski sijaitsee Tornionjoessa, ja se on Pohjois-Euroopan suurin valjastamaton koski. Koskella on pituutta 3,5km ja pudotusta matkalla tulee jopa 13,5m, joten koski oli varsin upea nähtävyys.
Kukkolankoski
Kuskinvaihdon jälkeen jatkoimme matkaa kohti Enontekiön Hettaa. Poroja oli erityisesti välillä Kolari-Muonio TODELLA paljon, ja matkanteko oli hidasta. Perä-Pohjolan ainoa poliisikin tuli meitä vastaan vilkut päällä heti Muonion jälkeen, joten loppumatkan saimme huristella rauhassa ;)

Poroista ei valitettavasti kuvamateriaalia ole saatavilla, sillä auton tuulilasi oli siinä vaiheessa niin hirvittävässä kunnossa, ettei lasin läpi kuvaamisesta olisi tullut yhtään mitään.
Tätä kirjoittaessani kello on jo kaksi yöllä, mutta ulkona paistaa aurinko puolipilviseltä taivaalta. Onneksi matkailuauton verhot ovat varsin tehokkaat!

Ajetut kilometrit: 1015,4
Tankatut naftalitrat: 105,4
Kävellyt kilometrit: noin 2
Auton tuulilasiin kuolleiden ötököiden määrä: TUHANSIA
Auton kattoon osuneiden lintujen määrä: yksi (tämä Kamikaze-räksä päätti päivänsä tuohon iskuun :( )

2 kommenttia:

  1. Jee, tulipahan jotakin uutta, kun kaikki muut seurattavat blogini on aikas kuolleita :) Oikein hauskaa ja tapahtumarikasta reissua!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Mä rakastan kaikenmaailman blogeja :)

    VastaaPoista