perjantai 5. heinäkuuta 2013

10 - Reittiarvontaa

Onhan se niin, että Pohjois-Norjan maisemien jälkeen nämä Suomen maisemat ei oikein näytä miltään. Tämä päivä ei muutenkaan ollut järin tapahtumarikas.

Aamulla sentään paistoi aurinko ja päästiin lähtemään leiristä harvinaisen aikaisin. Suuntasimme kilometrin verran takaisin pohjoiseen ja Museo- ja luontokeskus Siidaan. Olimme paikalla heti sen auettua ja saatiinkin kiertää näyttelyt kaikessa rauhassa. Poistuessamme autoja oli parkkipaikalla jo reippaasti ja lisäksi vielä pari bussilastillista saksalaisia turisteja.

Aamupala Ukonjärven rannalla ja taas matkaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kilometrejä oli edessä yli 600, joten isompia taukoja ei haluttu pitää.

Tämä tyyppi sen sijaan päätti olla maantien valtiaana, joten sen kohdalla hieman hidastettiin. Jos kaverilla on niin iso ego, että päättää haastaa autoja, niin pitää sille hieman antaa rispektiä!

Metso
Norjan teiden jälkeen Suomen tiet on niin hyväkuntoisia ja leveitä, että sitä tuntee olonsa ihan Euroopan omistajaksi, kun täällä ajelee. Kaikenlaiset tien erikoisuuksista varoittavat kyltit herättää lähinnä huvittuneisuutta. Mm. jyrkän mutkan varoitukset.

Missä se mutka oli?
Kaunispäälle Saariselällä pääsee ajamaan ihan autolla, joten sinne mekin suunnattiin. Melko suosittu kohde näyttää olevan, ehkä juuri tuon saavutettavuutensa vuoksi. Laella oli myös parit porotokat, joiden perään Ändi pääsi intoilemaan.
Ändihän oppi reissumme aikana sanat LANMAS ja PORO. Vahingossakin jos meni nämä sanat mainitsemaan, niin Ändi oli välittömästi penkkien välissä tärisemässä ja yrittämässä nähdä näitä otuksia.

Maisemia Kaunispäältä
Reittiarpominen aloitettiin jo hyvissä ajoin. Ensin suunnitelmissa oli lähteä Sodankylästä vitostielle ja yöpyä Hyrynsalmella, mutta sitten arvottiin. Seuraava suunnitelma oli ajaa Rovaniemelle asti ja sieltä tietä nro 78 Ranuan ja Iisalmen kautta Kuopioon ja sieltä sitten Jyväskylään.

Porttipahdan tekojärvi
Ilmakkiaapa
Arvonta saatiin päätökseen Rollossa. Suuntana edelleen Oulu ja siitä sitten Pohojanmaan kautta takaisin. Parit luontokohteet on jo kartalta bongattu, joissa mennään käymään. Lisäksi pistäytyminen Kortesjärvellä on suunnitelmassa.

Ennen päivän muita lukuja saatiin autoon samanaikaisesti parit ha-ha-hassut luvut.

Kilometrejä kertyy ja samalla myös hupenee
Nallikarille Ouluun me nyt sitten päädytiin yöksi. Erkalla onkin kokemusta näistä isommista leirintäalueista, lähinnä Euroopasta, mutta minulle tämä oli uusi kokemus. Sähköpaikkoja 175 ja tuntuvat olevan kovin täynnä kaikki tällä hetkellä. Lisäksi vielä sähköttömiä paikkoja ja telttapaikkoja, niin väkeähän täällä riittää. Onneksi tämä on hyvin suunniteltu alue ja kaikki autot ja vaunut eivät ole samassa kasassa. Pääsin jopa saunaan pitkästä aikaa!

Ajetut kilometrit: 568,8
Kävellyt kilometrit: 2
Tankatut naftalitrat: 73,35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti